Kristin Lagard doputovala u Tunis

izvor capital.ba. 0 komentara

TUNIS, Direktor Međunarodnog monetarnog fonda /MMF/ Kristin Lagard doputovala je danas u svoju prvu posjetu Tunisu koji se nalazi u teškoj ekonomskoj i socijalnoj krizi.  

Posjeta Lagardove ima za cilj pružanje podrške finansijskim institucijama u demokratskoj tranziciji i uspostavljanje kontakta sa novim vlastima koje su izabrane nakon 23.oktobra prošle godine.

Lagardovu je dočekao guverner Centralne banke Tunisa Mustafa Kamel Nabli sa kojim je direktorica MMF-a  održala  sastanak.

Prema planu posjete, planirano je da se Kristina Lagard  danas sastane i sa premijerom Hamadijem Džebalijem, predsjednikom Moncefom Marzukijem kao i sa zvaničnicima vodećeg sindikata UGTT.

Direktorica MMF-a sutra će razgovarati sa direktorima kompanija, a sastaće se i sa predstavnicima civilnih udruženja, nakon čega će otputovati za Saudijsku Arabiju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*


3 + jedan =

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>