Sutra potpisivanje ugovora za izgradnju rafinerije u Smederevu

izvor capital. 0 komentara

SMEDEREVO, Ugovor o izdavanju zemlje u zakup za izgradnju rafinerije u Smederevu biće potpisan sutra, a riječ je o najvećoj `grinfild` investiciji u tom gradu u posljednjih trideset godina.

Ova investicija je velika šansa za otvaranje novih radnih mijesta, kao i za upošljavanje građevinske operative od oko 2.000 radnika, saopšteno je iz pres-službe Vlade Srbije.

Izgradnja rafinerije značajna je i za ostala javna preduzeća u Srbiji, kao što je “Željeznica”, gdje će izgradnjom kolosijeka neophodnog za funkcionisanje rafinerije doći nova investicija u vrijednosti od oko osam miliona evra.

Ta investicija značajna je i za izgradnju naftovoda od Pančeva do Smedereva koji će donijeti nova ulaganja od oko 16 miliona dolara, a rafinerija će, osim Železare Smederevo, predstavljati i novu izvoznu firmu u tom gradu.

Planirani kapaciteti ove fabrike premašuju potrebe srpskog tržišta, pa će veći dio proizvodnje rafinerije biti upućen na inostrano tržište.

Potpisivanju ugovora sutra u vili “Zlatni breg” u Smederevu prisustvovaće ministar Srbije za ljudska i manjinska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu Milan Marković.

Skupština grada Smedereva izdala je 13. marta američko-holandskoj kompaniji “Komiko oil“ u zakup na 99 godina 113 hektara za izgradnju rafinerije.

Rafinerija nafte u Smederevu trebalo bi da ima 550 zaposlenih, dok će indirektno za rafineriju raditi oko 3.000 ljudi. Srna

Pročitajte više na INFORMACIJA JE KAPITAL - Capital.ba
Najnovije vesti na → Dnevnenovine.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*


3 × jedan =

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>