Načelnik Uprave saobraćajne policije unapređen u čin generala

izvor eksterni. 0 komentara

Beograd, 14.april 2012.godine. Ministar Ivica Dačić unapredio je načelnika Uprave saobraćajne policije, Dragišu Simića u čin generala policije nakon ličnog učešća u akciji leišenja slobode lica osumnjičenih za krađu slike Pola Sezana.

Sindikat srpske policije uputio je čestitke generalu Simiću na unapeđenju uz želju da se pored borbe protiv kriminala, više potrudi i založi za poboljšanje uslova rada i lične opreme policijskih službenika koji rade na poslovima kontrole i regulisanja saobraćaja.

Od policijskih službenika raspoređenih na poslovima kontrole i regulisanja saobraćaja traži se da kontrolišu i zaustavljaju vozače po noći, ili lošoj vidljivosti, a pritom poslodavac im nije obezbedio neophodnu opremu, baterijske lampe ili slične svetlosne uređaje za zaustvaljenje i kontrolu saobraćaja.

Lepo je hvaliti se presretačima i motociklima koji koštaju po nekoliko desetina hiljada evra, međutim, šta je sa osnovnom policijskom opremom i unoformom koja je neophodna za bezbedan rad?

Ipak, krenimo prvo od nabavke najjeftinije i najbitnije lične opreme policajcaca umesto prioritetne kupovine skupih automobila, motocikala ili visokotehnološke opreme koja košta desetostruko više.

Nadamo se da će i ovo unapređenje generala Simića rezultirati i većim autoritetom prilikom nabavke preko potrebne opreme za policace na terenu.

Jer postaje neko pravilo, dok se ne desi da neki policajac strada na dužnosti, oprema se ne nabavi, ali tada je već kasno i priča o takvim problemima je suvišna.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*


devet − = 5

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>