Šid je 8. februara bio centar gastronomske tradicije, jer su održane dve manifestacije koje slave jedinstvene sremke specijalitete – 28. Sremska kobasicijada i Šidska kobasicijada. Oba događaja imaju zajednički cilj: očuvanje tradicionalnih sremskih proizvoda, poput kobasica i kulena, i pružanje podrške malim proizvođačima, ističu organizatori.
Šidska kobasicijada je ove godine privukla brojnu publiku, a u takmičenju je učestvovalo više od 30 takmičara. Takmičari su se nadmetali u različitim kategorijama, uključujući obradu svinja, brzo jedenje kobasica, ispijanje piva, ali su ocenjivani i uzorci suvih fermentisanih kobasica. Ovaj događaj nije bio samo gastronomski, već i pravi test za ljubitelje dobrog smeha i zabave.
Na drugoj strani, u Slovačkom domu, održana je tradicionalna 28. Sremska kobasicijada. Takmičenje u suvoj fermentisanoj kobasici okupilo je više od 40 učesnika iz Srbije i šire, a manifestacija je ponela međunarodni karakter. Takmičari su se nadmetali u tri kategorije: Sremska kobasica, Međunarodna kobasica i Kulenova seka. Prijem uzoraka trajao je do 11 sati, a organizatori su obezbedili adekvatne nagrade za najbolje majstore.
Obe manifestacije su imale bogatu gastronomsku ponudu i atraktivne nagrade, a posetioci su mogli uživati u vrhunskim proizvodima. Nakon proglašenja pobednika, organizatori su izrazili zadovoljstvo što su ove manifestacije nastavile da slave sremku tradiciju.
Titulu apsolutnog pobednika 28. Šidske kobasicijade ponela je Klaničara i prerada mesa „Lemaić K&M“, dok je Sremska kobasicijada i ove godine bila pravo takmičenje za ljubitelje suve fermentisane kobasice.
Apsolutni šampion: Aleksandra Slavujević – Šid
The post Rezultati 28. Sremske kobasicijade: Dragan Čašić i Dragin kulen i kobasica iz Sremske Mitrovice osvojili bronzu appeared first on Ozon Media.