Udruženje „Institut za borbu protiv korupcije“ nastavlja svoju borbu. Akcijom dana 28. februara i formalno je promovisana PETICIJA „UDRUŽENI PROTIV PLJAČKE“ široj javnosti.peticija 1

Na promotivnom pultu u centru Novog Sada naši volonteri predvođeni zastupnikom udruženja Goranom Aleksićem i portparolom udruženja Milanom Laketić su građanima obrazlagali svrhu ove peticije ali i celokupnog delovanja i borbe našeg udruženja. Građani Novog Sada su prepoznali neophodnost naše borbe i svojim potpisima daju sve veću podršku našoj borbi. Ova podrška svakodnevno raste a pokazatelj toga je da je i pored hladnog vremena veliki broj građana pokazao interesovanje za PETICIJU „UDRUŽENI PROTIV PLJAČKE“ kojom nameravamo da političkim partijama uputimo jasan zahtev da je borba protiv korupcije jedna od dominantnih tema koje zaokupljaju pažnju naše javnosti. Rešavanje 24 slučaja skandaloznih privatizacija je samo vrh koruptivnog ledenog brega. Pronalaženje gotovo pola miliona evra na računu bivšeg ministra najpre trgovine u prvoj vladi Vojislava Koštunice,a kasnije i poljoprivrede Slobodana Milosavljevića, inače kadra DS-a, jasno sugeriše da je sistemska korupcija kontinuirani problem svih vlasti. Pored ovakvog vida skupljanja potpisa svi zainteresovani građani mogu potpisati i online peticiju na našoj stranici www.institut.org.rs .
Sve dosadašnje akcije pa i ova su pokazale da je borba protiv korupcije visoko na listi prioriteta svih građana Republike Srbije jer su sve ostale reforme i napori uzaludni ukoliko se društvo ne očisti od koruptivnog delovanja. Naše udruženje će nastaviti borbu i svakodnevnim akcijama nastojati da se naši zahtevi prihvate.
Borba se nastavlja…