U subotu, 18. aprila, u 22h, posle dugo vremena će se u Zrenjaninu, u Pozorišnom klubu ,,Zeleno zvono“ održati koncert grupe EVA BRAUN.

eva-braunKao predgrupa, nastupiće mladi beogradski bend SINESTEZIJA, koji će premijerno nastupiti u Zrenjaninu 18. aprila.

Karte za ovaj veliki aprilski koncert biće 400 dinara u pretprodaji. Na Sednici održanoj u Zrenjaninu održanoj 30. marta 2015.godine, Upravni odbor Fonda “Vujica Rešin Tucić i Vojislav Despotov” (u sastavu: Svetislav Basara, književnik, Gojko Božović, književnik, Branislav Grubački, kulturni aktivista i producent, Vladimir Kopicl, književnik i Vladimir Vasiljev, predstavnik Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“, predsednik) doneo je odluku da se Nagrada Tradicija avangarde za 2015.godinu dodeli muzičaru i kompozitoru Lajku Feliksu sa Palića, iz Malog Iđoša i Budimpešte.

Nagrada će biti uručena Lajku Feliksu 22. aprila u 20h u velikoj sali Narodnog pozorišta ,,Toša Jovanović” u Zrenjaninu (Trg slobode 7), gde će tim povodom biti održan mini koncert laureata.

lajko-feliksNagradu će uručiti prošlogodišnji dobitnik nagrade, filmski reditelj i vizuelni umetnik iz Beograda Slobodan Šijan.

Fond „Vujica Rešin Tucić i Vojislav Despotov“ osnovan je radi promovisanja, zaštite i unapređenja kulture uopšte, a sa ciljem da posebno radi na prikupljanju književne ostavštine, proučavanju, objavljivanju i popularisanju dela i čuvanju imena dva naša znamenita neovangardna književnika i multimedijalna stvaraoca rođena u Zrenjaninu i njegovoj okolini, čija imena Fond nosi u svom nazivu. Osnovan je na inicijativu pokreta Novi optimizam i njegovog lidera Branislava Grubačkog Gute, uz podršku Vladimira Vasiljeva iz Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“, u kojoj mu je i sedište.