METROPOLIS RECORDS CAFE ĆE OBELEŽITI PRAZNIK VINILA TAKO ŠTO ĆE RECORD STORE DAN TRAJATI 72 ČASA!

17.,18.,19. APRILA U METROPOLIS MUSIC CAFEU SVI STANDARDNI LP NASLOVI BIĆE SNIŽENI ZA 10%

metropolis cafePrvi put nakon otvaranja u novembru, Metropolis Music Cafe ima tu čast da zajedno sa svim muzičkim prodavnicama u svetu proslavi jedan od najvažnijih muzičkih događaja, Record Store Day, čiji je dan uvek pada treće subote u aprilu.

Ove godine taj datum je 18.april.

Ovogodišnje obeležavanje Dana prodavnice vinila predstavlja legat  kojim muzička industrija slavi svoj najveći praznik, kulturu postojanja nezavisnih prodavnica ploča širom sveta.

Svake godine bira se ambassador  praznika muzike, a ove godine tu čast je dobio bubnjar, gitarista, kantautor i producent, Dave Grohl!

Čini se da kao nikada pre, ovogodišnji izbor ambasadora spaja običaje i shvatanje da je umetnik jednako obožavalac. On je legenda bilo da je za bubnjevima, bilo da je sa gitarom, bilo da u rediteljskoj stolici snima muzički dokumentarac za kanal HBO. On je osvojio 15 Grammy nagrada, prodao desetine miliona ploča, istovremeno je jedan od najvećih poznavalaca i fanova muzike , a ujedno i uticajni stvaralac i umetnik, koji sa matičnim bendom ove godine proslavlja 20 godina postojanja,

Njegovo ime je Dave Grohl i Record Store Day je prokleto ponosan što ga ove godine ima za svog ambasadora. Povodom ove počasti, Grohl je izjavio:

“Svoj poziv sam otkrio u dubinima mračne i prašnjave prodavnice ploča. Ploča koja je meni promenila život te davne 1975.-e je “K-Tel’s Blockbuster 20 Original Hits” sa izvođačima među kojima su Alice Cooper, War, Kool and the Gang, Average White Band, a koju sam pazario u maloj muzičkoj prodavnici u predgrađu . Zbog ove ploče sam poželeo da budem muzičar. Onog momenta kada sam čuo instrumental “Frankenstein” grupe  Edgara Wintersa, bio sam navučen. To je bio prvi dan ostatka mog života! Ne tako davno, imao sam sreću da ponovo otkrijem ovaj osećaj uzbuđenja, taj magičan trenutak , gledajući svoju decu koja prolaze kroz isto i prepoznajući taj osećaj u njima samima. To me je vratilo u moja najranija iskustva  sa singlicama i pločama, omotima, dizajnu, stihovima i posvetama.”Verujem da je moć prodavnica vinila u tome što i dalje inspirišu svojim postojanjem i preživljavanjem, što je krucijalno za naredne generacije muzičara”

Čitavu izjavu koju je povodom imenovanja za Ambasodora Record Store dana dao Dave Grohl, možete pogledati na linku:

www.recordstoreday.com

Michael Kurtz, Co-osnivač Record Store dana je izjavio: “ Potpuno je sjajno da imamo Dave Grohla za ambasadora  ove godine . On je jedan od retkih umetnika koji se uklapa sa lokalnom sredinom i prihvata naš šarm i ekscentričnosti. Da, malo smo čudni, ali mi to volimo, a i Dave to očigledno voli . Ne možemo biti srećniji!”.

Ambasador Grohl će takođe uzeti učešće u ovogodišnjem obeležavanju tako što će objaviti  SONGS FROM THE LAUNDRY ROOM,  10-inčni EP sa četiri prethodno neobjavljena demo snimka grupe Foo Fighters, od koji su neke obrade. Zvanična lista izdanja koja će izaći za Record Store Day biće najavljena na press konferenciji u kući Rough Trade u Bruklinu, 10.marta.