izrada-sajtovaNa ranking vaših web sajta utiče mnogo faktora, ali srećom na neke od njih može da utiče web ddeveloper (kreator web sajta) prilikom izrade. Pošto je Google najrasprostranjeniji pretrazivač na internetu, za njega je i najvažnija optimizacija vašeg web sajta.
Pre svega moramo vas upozoriti da je dostizanje visokog rejtinga vašeg web sajta dugotrajan i stalan proces i prosto je ne moguće da se vaš sajt za nedelju dana nađe na vrhu liste rezultata (moguće je, ali na to opet utiče velik broj faktora i potrebno je da se neke stvari poklope). Veoma je bitno da vaš web dizajn tim na pošten način dostigne visok rejting vašeg web sajta, jer prilikom varanja možda i dobijete visoki rejting u kratkom roku ali ukoliko web pretrazivač to otkrije vaša strana može zauvek da bude zabranjena.

Tako da morate biti pažljivi prilikom odabira vašeg web dizajn tima za izradu web sajta i takodje da ne nasednete na reklamne trikove nekih agencija. Sa druge strane kada vaše strane dostignu visoki rejting to je samo jedan deo obavljenog posla, drugi deo je kako privući i zadržati posetioce na vašem web sajtu tj. sam web dizajn i funkcionalnost vašeg web sajta.

Ono što naš tim wed dizajnera i seo eksperata, naravno u saradnji sa vama, može učiniti je prepoznavanje ključnih tj. najbitnijih reči za vašu kompaniju i postavljanje istih na odgovarajuća mesta u tekstu kako bi programi za pronalaženje sadržaja na internet (crawler-i) koje koriste gotovo svi pretrazivači što lakše i što tačnije indeksirali vašu stranu tj. zapisali je u svoj sadržaj. Zbog stalnog usavršavanja i nadogradnje tzv. algoritama za pretragu takođe vam možemo obezbediti i praćenje indeksiranja putem naših web alata i s`vremena na vreme iste poboljšavati.