Trgovinski lanac IDEA je, u okviru kampanje „Niš u srcu“, svečano uručio eko učionicu Upravi za omladinu i sport koja će tokom leta biti prava kreativna radionica za sve osnovce i srednjoškolce. Kroz organizovan program, uz druženje i zabavu, mladi će sticati primenljiva znanja iz svih oblasti života uz jačanje svesti o značaju očuvanja životne sredine.

 

Ova akcija je u saradnji sa lokalnom upravom za omladinu i sport pokrenuta u cilju  promovisanja obrazovanja, kao i društvenih i obrazovnih vrednosti kod mladih. Posetioci su na današnjem javnom času imali priliku da uživaju u interesantnom programu na temu ekologije, u kojem su se predstavili škola glume, crtanja, pevanja, plesa, mode, dizajna, ali i da pogledaju izložbu fotografija i modnog nakita.

 

I12 eko ucionica nis 5 eko ucionica nis 3 23 21eko ucionica nis

IDEA je u okviru kampanje „Niš u srcu“ pokrenula niz društveno odgovornih projekata i posebnu pažnju je posvetila incijativama koje su od lokalnog značaja za ovaj grad. Proizvodi lokalnih proizvođača u okviru akcije Niška korpa, mesec beba u kojem se u avgustu nagrađuje svaka novorođena beba, poklon paket za svakog školarca koji 1. septembra seda u školsku klupu, humanitarni novogodišnji koncert, podrška mladih i talentovanih ljudi poput Anđele Šarković i brojne druge tradicionalne manifestacije u Nišu samo su neke od aktivnosti koje IDEA podržava i koje potvrđuju odgovoran odnos prema gradu i svim Nišlijama. Verujući da je obrazovanje osnova napretka, IDEA je danas poklonila drugu eko učionicu ovom gradu i na taj način, u saradnji sa lokalnom upravom, deci koja ostaju tokom leta u gradu omogućila sticanje novih znanja i dalji razvoj.