Druge avgustovske subote naš grad će ponovo biti u znaku Rumfesta, manifestacije koja afirmiše naš zavičaj kao prostor u kojem se odvajkada dobro i kvalitetno jelo i pilo. Turistička organizacija opštine, pod pokroviteljstvom rumske opštine i Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, po peti put organizuje festival fruškogorskih vina i sremskih gastronomskih prerađevina i specijaliteta. Za tu priliku, će na Glavnom gradskom trgu osvanuti Vinska ulica u kojoj će vinari i mesari nuditi na degustaciju i prodaju svoje tradicionalne proizvode. Ovu ponudu dopuniće i vredne sremske domaćice sa raznim vrstama slanih i slatkih kolača, karakterističnih za manifestaciju pod nazivom „Sremski kolač“ koja se početkom marta održava u našem gradu.

Plakat

Svoj doprinos ovoj manifestaciji daće i ovog puta članovi Udruženja Evropski vinski vitezovi Sveti Georgije, najbrojnijeg i najaktivnijeg udruženja, koji ovakve prilike koriste za afirmaciju i širenje vinske kulture i propagiranje umerenosti u pijenju, kroz koju se u vinu uživa svim čulima.

Finale ovogodišnjeg Rumfesta biće koncert grupe „Van Gog“ koja bi svojom muzikom trebalo da zadovolji mlađu publiku, ali i pripadnike starijih generacija.

Budući da je za 8. avgust najavljeno lepo vreme, za očekivati je da će Rumfest peti put zaredom okupiti veliki broj Rumljana i gostiju iz okolnih mesta na prijatno i veselo druženje u režiji Turističke organizacije opštine Ruma.

 

Subota, 8. avgust 2015. V RUMFEST

10 čas. Vinska ulica

19 čas. Promocija učesnika “Rumfesta” i seoskih turističkih manifestacija

20,30 čas. Svečano otvaranje Rumfesta, Udruženje Evropski vinski vitezovi „Sveti Georgije“

21 čas. Koncert grupe „Van Gog“

——————–

Fotografije sa prethodnog Rumfesta

Fotografija sa prethodnog Rumfesta 2 3 4 1