Obraćamo vam se kao zabrinuti građani koji žele da stanu na put daljem bahaćenju pojednih direktora javnih ustanova i preduzeća koji vlasništvo svih građana vide i koriste kao ličnu svojinu. Predstavljamo vam slučaj bahate direktorke Etnografskog muzeja u Beogradu – Mirjane Menković.

Etnografski 1

Naime, gospođa Menković je posle čuvenog „renoviranja“ Manakove kuće, koje je građane Srbije koštalo neverovatnih 33 miliona dinara (a šta je zaista urađeno i koliko je novca zaista utrošeno, vrlo lako možete videti ako posetite Manakovu kuću) nastavila sa svojatanjem državne svojine i njenim korišćenjem u svoje lične i porodične potrebe.
Direktorka Menković je svadbu svoga sina Stefana Menkovića organizovala gde drugde nego u Etnografskom muzeju!!! U prostoru Etnografskog muzeja su se provodili, zabavljali i bahatili na eksponatima kulturnog nasleđa svih građana ove zemlje, eksponatima koji su vekovima unazad prikupljani i čuvani.
Da li ovo znači da svako od nas može da napravi svadbu u Etnografskom muzeju, roštilj na teresi Skupštine grada, žurku u muzeju Nikole Tesle, fudbalsku utakmicu ispred Hrama Svetog Save?
Da li ovo znači da je Etnografski muzej muzej svih nas ili privatna firma jedne porodice?
Koliko je eksponata oštećeno prilikom ove „velelepne“ proslave?
Koliko dana zbog ovoga nije radio Etnografski muzej?
Ko je platio ovu proslavu i koliko?
I najbitnije, ko je i sa kojim pravom sve ovo dozvolio?
U prilogu vam dostavljamo fotografije sa ovog „slavlja“.
Molimo vas da kao odgovorni i uticajni građani našeg društva stanete na put ovoj velikoj „direktorki“.
Stop Bahatim direktorima!!!