Besplatne aktivnosti predstavljaju najatraktivniju ponudu za sve turiste i Beograđane, koji žele bolje da upoznaju svoj grad. Da biste se zabavili u Beogradu i saznali nešto novo o našem gradu, neće biti potrebno da izdvojite veliku sumu novca za stručnog vodiča ili turističku agenciju. Sve što će Vam biti neophodno jeste mapa i dobro raspoloženje!

Beograd besplatno: Šta možete posetiti bez plaćanja?

Krstarenje Savom i Dunavom

Jedna od popularnijih aktivnosti tokom letnjih meseci je besplatno krstarenje Savom i Dunavom. Na ovoj atrakciji možemo zahvaliti Turističkoj organizaciji Beograda. Gotovo svakog dana tokom leta u periodu između 18:00 i 20:00 časova možete uživati na reci, a potrebna Vam je samo rezervacija! Jedna tura traje 90 minuta. Tokom krstarenja će sa Vama biti stručni vodič, koji će Vas upoznati sa najlepšim zdanjima Beograda, a strancima će biti obezbeđen vodič na engleskom jeziku. Saznajte kako Beogradska tvrđava, Brankov most i ušće izgledaju dok ih posmatrate sa bloga.

Razgledanje na kopnu

Besplatno razgledanje na kopnu je još jedna atraktivna mogućnost da upoznate naš grad. Beograd je grad prepun istorijski značajnih zdanja, koja čekaju da budu otkrivena! Pored većine njih prolazimo svakodnevno, a retko stanemo da ih sagledamo. Gotovo je nemoguće proći pored Hrama Svetog Save, Kuće Đure Jakšića, Kalemegdanske tvrđave, Bajrakli džamije, Novog dvora i Narodne skupštine i ne zastati pred građevinama koje oduzimaju dah!
Beograd se može pohvaliti velikim brojem turista, kojima je ovo jedna od omiljenih destinacija. Isto tako, Beograd se može pohvaliti nekretninama koje se nalaze u nekim od značajnih zdanja ili zgradama autentične arhitekture XIX i XX veka. Najbolji primer je stan na dan Beograd, koji se nalazi u blizini svih impozantnih zdanja u Beogradu!