Zoološki vrt Beograd se ubraja među najposećenija mesta i veliku atrakciju u našem glavnom gradu. Ovo neverovatno životinjsko carstvo se nalazi u samom centru grada i deo je beogradske tvrđave. Mnogi stanovnici i posetioci rado odlaze u zoološki vrt Beograd kako bi iskoristili jedinstvenu priliku da se upoznaju sa retkim vrstama životinja. Gde biste imali priliku da vidite toliko različitih vrsta životinja, a da to ne bude na televiziji ili internetu?

Zoološki vrt Beograd se brini o 300 vrsta životinja. Mnoge od njih predstavljaju pravu atrakciju zbog autentičnog izgleda ili imena – dvoresi kauzar, agapornis, eja močvarica, južni kreštavac, tragopan, serval, nandu, muflon i himalajski monal. Novi stanovnici Vrta postalo je jato flamingosa, kao i 17 pingvina koji su oživeli pingvinarijum nakon dugih 40 godina. Ne smemo zaboraviti najpoznatije stanovnike zoološkog vrta, a to su ženka nemačkog ovčara Gabi, mužjak šimpanze Semi i američki aligator Muja. Verovali ili ne, aligaor Muja je najstariji živi aligator na celom svetu i jedna je od retkih životinja koja je preživela sva uništenja tokom Drugog svetog rata!

Ukoliko Vam je ova ideja zagolicala maštu, požurite na blagajnu po svoju ulaznicu. Za decu do 3 godine je ulaz potpuno besplatan, za decu do 15 godina pojedinačna ulaznica iznosi 350 dinara, dok je cena ulaznice za odrasle 550 dinara. Zoološki vrt Beograd otvoren je za posetioce svakim danom tokom cele godine, pa čak i tokom praznika.

Domaćim i stranim turistima je zoološki vrt Beograd jedna od obaveznih lokacija koje posećuju kada god se nađu u glavnom gradu. Dobra vest za sve koji planiraju posetu našem gradu jeste da je moguće iznajmiti smeštaj sa pogledom na zoološki vrt Beograd. Naša preporuka gostima, koji žele da budu smešteni u samom centru grada je Stan na dan Beograd centar.