Deca pružaju posebnu čar našem glavnom gradu. Nigde se dečiji smeh i trčanje ne čuje toliko veselo kao u Beogradu. Na svakom koraku se može čuti dečija radoznalost i njihova želja da upoznaju svet oko sebe. Grad Beograd misli na svoje najmlađe stanovnike i za njih je namenio brojne zabavne sadržaje.

Ukoliko ste se pitali kuda sa decom u Beogradu i da li uopšte postoje mesta za njihovu igru, Beograd za decu stalno osmišljava nove kreativne sadržaje.

Pozorišta u Beogradu

U Beogradu postoji nekoliko pozorišta gde se igraju predstave namenjene samo mališanima. Uz predstave ne dečijim scenama odrasle su mnoge generacije, a ta navika se prenosi i dalje na mlađe generacije. Pozorište “Boško Buha”, Malo pozorište “Duško Radović”, Pozorištane “Puž” i Pozorište lutaka “Pinokio” na zabavan način osmišljavaju adaptacije popularnih bajki i klasika sa savremenim šaljivim tekstovima i neobičnim kostimima.

Muzej nauke i tehnike

Muzej nauke i tehnike pomoći će deci da na praktičan i kreativan način razumeju prirodne pojave, zakone fizike, hemiju i medicinu. Muzej je vrlo popularan među roditeljima i decom, jer im omogućava potpunu slobodu da razgledaju i učestvuju u brojnim eksperimentima. Vaše dete može naučiti da izračuna sopstvenu težinu na drugim planetama i vozi bicikl kako bi aktivirao zvuk na radio prijemniku. Nemojte propustiti Galeriju igračaka gde se nalazi 150 eksponata – igračaka, lutaka, parnih mašina, železnica, kutija, drvenih i plišanih igračaka.

Beo zoo vrt

Zoološki vrt Beograd ili Beo zoo vrt je tradicionalno veliki deo detinjstva mnoge dece godinama unazad. Šetajući zoološkim vrtom deca će upoznati brojne životinjske vrste, koji su do sada mogli da vide samo na televiziji ili da čuju iz bajki. Beo zoo vrt je dom za više od 300 neobičnih životinja i svaka je posebna na svoj način. Kako bi se deca što bolje upoznala sa životinjskim svetom, opremljen je Bebi zoo-vrt, gde se mališani mogu igrati sa mladuncima pitomih životinja, kao što je poni ili jare. Nedavno u zoološki vrt stigli i pingvini, pa je pingvinarijum nakon 40 godina ponovo postao glavna atrakcija.

Svaki roditelj brine o potrebama svoje dece kada planira putovanje. U Beogradu nedaleko od zoološkog vrta, Muzeja nauke i tehnike i pozorišta za decu, nalazi se stan na dan Beograd Centar, koji je u potpunosti prilagođen deci. Roditelji ne moraju da brinu o hranilicama za decu, dečijim krevecima i parkingu svaki put kada dolaze u naš glavni grad!