Ukusi azijske kuhinje pomeriće sve granice Vaših čula. Kombinacija slatkog, kiselog i pikantnog nateraće Vas da probate što više jela sa menija restorana. Odlazak u restoran indijske, kineske ili japanske kuhinje može biti dobra prilika za Vas da naučite da jedete pomoću štapića za jelo.

Naan hleb iz tandoori peći

Kari – prva asocijacija na indijsku kuhinju. Jela sa karijem možete probati i u Beogradu. Jedan indijski restoran se svojim neobičnim menijem izdvojio iz ponude, a to je restoran “Diwali”. Ovde možete probati jela sa mesom i vegeterijanska jela spremljena sa kokosovim mlekom, kokosovim brašnom, indijskih orahom i suvim grožđem. Preporučujemo Vam da probate i tradicionalan indijski hleb spremljen u tandoori peći. 

Restoran “Diwali” možete posetiti u ulici Ljubićka 1b.

 

Krem supa od jastoga

Ukoliko do sada niste probali krem supu od jastoga i kozica, imaćete priliku u restoranu “W Sushi”. Među ukusnim zalogajima se nalaze rolnice ili suši od povrća, lososa, tune, krabe, hobotnice i avokada. Za ljubitelje pikantnih jela se na meniju nalaze jela od piletine i govedine sa različitim pikantnim sosevima. U samom centru grada u ulici Vuka Karadžića 12 pronaći ćete interesantnu fuziju ukusa Azije u restoranu “W Sushi”.

Predjelo od meduza

Ukoliko se zadržimo u ulici Vuka Karadžića, možemo svratiti na hladno predjelo od meduze u restoran kineske kuhinje “Peking”. Na raznovrsnom meniju se nalaze tradicionalna jela od povrća, ribe, plodova mora i pirinča. Jela od piletine, svinjetine, teletine, govedine i jagnjetine možete probati spremljene u različitim sosevima, a najpoznatiji specijalitet je pekinška patka.

Gyoza – japanski ravioli

Na Dorćolu u ulici Kapetan Mišića broj 37 se nalazi restoran japanske kuhinje “Marukoshi”. Meni ovog restorana je kranje jednostavan i poseban akcenat stavlja na veštinu spremanja jela. Ljubitelji japanske kuhinje će Vas posavetovati da obavezno probate japanske punjene raviole ili gyoza, kao i yakitori ražnjiće. Domaće japansko pivo, vino i rakija će upotpuniti svako jelo sa menija.

Jela azijske kuhinje možete probati u nekom od restorana u Beogradu. Za odlazak na večeru se često odlučuju posetioci, koji iznajmljuju privatan smeštaj u Beogradu i ne žele da spremaju svoje obroke, već uživaju u tome da probaju nešto novo i neobično.