Vodič kroz Beograd namenjen je svim poseticima i turistima, koji posećuju glavni grad. Kako je Beograd izuzetno veliki i gusto naseljen, česte saobraćajne gužve i buke mogu biti potpuna novost za nekoga ko dolazi iz mirnijih krajeva. Uz česte radove na ulicama ni taksi ni gradski prevoz nije uvek lako pronaći, kratak vodič može pronaći svakom da se bolje snađe.

Taksi služba je u Beogradu vrlo razvijena. Vožnja se zakazuje pozivom na broj taksi službe i plaća se po dolasku na željenu destinaciju. Na brojnim lokacijama u gradu se taksi vozilo može iznajmiti i bez poziva, jer postoje tačno obeležene taksi stanice. Nedavno je pokrenuta i aplikacija Yandex, koja Vam omogućava da pozovete taksi putem mobilne aplikacije. Na tragu mobilnih aplikacija, CarGo je još jedna mogućnost prevoza. Slično “Uber” prevozu u Americi, CarGo pozovete putem aplikacije, a novac se automatski skida sa Vašeg računa u zavisnosti od toga koliko je krajnje odredište udaljeno.

Najčešći vid prevoza u Beogradu je gradski prevoz. Stajališta tramvaja, trolejbusa i autobusa se mogu naći na svakom koraku, a dobru vest predstavlja činjenica da gradski prevoz u Beogradu dobro funkcioniše. Kratak vodič kroz Beograd može ipak biti potreban svakome ko ne poznaje grad toliko dobro. Za gradski prevoz će Vam biti potrebne autobuske karte, koje možte kupiti na svakom kiosku, trgovinskim objektima, pa čak i menjačnicama. Cena jedne vožnje, koja traje 90 minuta iznosi 89 dinara za jednu zonu i 179 dinara ukoliko menjate više zona.

 

Najveći deo bitnih lokacija se može obići peške, laganom šetnjom. Kako se najveći broj važnih kulturoloških znamenitosti nalazi u samom centru grada, nikakv prevoz Vam neće biti potreban. Naprotiv, možete iskoristiti svoje vreme u Beogradu da laganim hodom upoznate sve najvažnije lokacije u srcu prestonice. Još bolju opciju ćete imati ukoliko se odlučite za stan na dan Beograd centar, jer se od privatnog smeštaja sve bitne lokacije nalaze na dohvat ruke.