“Doručak predstavlja najvažniji obrok” – koliko ste puta samo čuli ovu rečenicu? Ipak, doručak ne smemo odlagati niti preskočiti, jer treba da nam obezbedi dovoljno energije za dobar početak dana. U vremenu kada se svi poslovi obavljaju u određenim rokovima, a obaveze samo gomilaju energija nam je više nego neophodna.

Iz tog razloga smo Vam preporučili nekoliko fantastičnih restorana za najbolji doručak u Beogradu. Nemoguće je izdvojiti svega nekoliko lokacija gde se služi najbolji dorčak, ali obavezno posetite ove tri lokacije kada se nađete u Beogradu.

Terminal GastroBar

Smešten u blizini Hrama Svetog Save, Terminal GastroBar se ubraja u popularnije restorane. Možete probati fantastične ukuse italjinaske, evropske i mediteranske kuhinje. Dorčak se bazira na specijalitetima od jaja spremljenih na različite načine, domaće uštipke, obične i italijanske prženice i gurmanske sendviče. Ukoliko ste ljubitelj slatkog doručka, probajte musli sa voćem ili kroasane.

 

Tramvaj

Nedaleko od Vukovog spomenika ukrcajte se na tramvaj odličnih ukusa. Niko nije mogao ni da pretpostavi da se u jednom pabu služi najbolji doručak u Beogradu. Energiju za dobar početak dana daće Vam kaloričan doručak od pohovanog kačkavalja, onion rings, prženice, jaja i domaći namazi. Ljubitelji laganijeg doručka mogu poručiti musli ili tost.

Trpković

Pekara “Trpković” zaslužuje posebno mesto na listi mesta gde se služi najbolji doručak. Redovi ispred ulaza na Slaviji će samo potvrditi gde se pravi najbolji burek u celom Beogradu. Ne slušajte druge savete, svratite u pekaru po najukusnije parče domaćeg bureka.

Domaći i strani turisti nikada ne propuštaju priliku da saznaju kako izgleda doručkovati u Beogradu. Ipak, oni turisti koji uživaju da samostalno spremaju svoje obroke odlučuju se za Apartmane u Beogradu gde je to moguće.