Srbija je poslednjih godina postala popularno turističko mesto. I više od toga, Srbija je postala veliki poslovni, zdravstveni i edukativni centar. Turisti najbolje znaju da otkriju lepote Srbije, jer pre svog putovanja temeljno istraže šta sv emogu da obiđu. Za razliku od znatiželjnih turista, stanovnici Srbiji se sve češće okreću evropskim gradovima i egzotičnim destinacijama, pa često zaboravljaju da njihova zemlja krije prirodne lepote kakve se ne mogu videti nigde drugde.

Najlepša turistička mesta u Srbiji nije jednostavno izdvojiti. Delovanje prirode, vode, kamena, vazduha i stena napravilo je neverovatne atrakcije. Kada bi Vas neko pitao da preporučite najlepša turistička mesta u Srbiji, šta biste izdvojili?

Specijalni rezervat prirode “Uvac”

Fascinantan prizor reke, koja meandrira i okružuju je planinski masiv, strme litice i kristalno nebo, ne prestaje da kruži internetom. Specijalni rezervat prirode “Uvac” predstavlja jedno od najlepših turističkih mesta u Srbiji i podseća na predele koje je moguće videti samo na filmu. Dok gleda reku Uvac kako se na neobičan način uvija, obasjaće Vas nijanse plave i zele boje za koje niste mogli ni da pretpostavite da postoje. Kanjon Uvac može se obići pešačenjem i krstarenjem brodićem. Pešačenjem kroz šumoviti deo kanjona može se doći do nekoliko vidikovca odakle se pruža pogled koji oduzima dah. U rezervatu se nalazi čak 172 vrste ptica, više od 20 vrsta riba i brojne biljne vrste. Najpoznatiji stanovnici u svakako beloglavi supovi.

Krupajsko vrelo

Krupajsko vrelo je nabolji dokaz koliko je priroda nepredvidiva i neverovatna. Ljubiteljima prirode i zelenila je Krupajsko jezero omiljena je turistička destinacija u Srbiji. Krupajsko vrelo nastalo je u uvali iz koje izvire Krupajska reka. Ovo mesto je zaista neverovatno, jer do vrela vodi uzak šumoviti put okružen stenama. Kada ugledate jezero, zaboravićete ne sve ostalo, jer će Vas očarati prozirna plava voda naglašena oklonim zelenilom.

Kalemegdanska terasa

Beograd, kao prestonica Srbije, krase mnoge kulturološke znamenitosti. Tursti rado obilaze glavni grad, jer uvek imaju nešto neverovatno da otkriju. Kalemegdan je zasigurno najpoznatiji simbol Beograda i godišnje privuče milionski broj turista. Beogradska tvrđava potiče iz doba starog Rima, nebrojeno puta je osvojena, rušena i građena od početka. Na platou tvrđave nalazi se čuveni spomenik “Kalemegdan”, a odatle se pruža pogled na ušće Save i Dunava. Kalemegdan je svojevrstan muzej prošlosti sa kulama, utvrđenjima, skrivenim odajama, spomenicima i zelenilom.

Beograd je poznata turistička atrakcija. Veliki broj turista, koji dolazi u Beograd, trudi se da bude smešten upravo u blizini Kalemegdana kako bi se našao u centru dešavanja. Njihov izbor su sve češće Apartmani Beograd kada god se odluče za posetu našoj prestonici.