Члан Градског већа за спорт и омладину Предраг Свилар примио је у Градској кући младе рукометаше и рукометашице који су на 19. „До куп“ турниру у Дортмунду, представљали Нови Сад. Пријему су присуствовали и чланови Рукометног клуба Основне школе „Кингосколен“ из Данске, који бораве у Новом Саду, код вршњака из Основне школе „Прва војвођанска бригада“.

prijem rukometasa 15april

– Наши млади спортисти бележе изузетне резултате на међународним такмичењима, а у Дортмунду су нас на прави начин представљали прво атлетичари, а после и рукометаши. Учешће на оваквим такмичењима је прилика да они одмере своје снаге са вршњацима из Европе, да виде колико су напредовали, али и да посете једну нову земљу и тамо стекну пријатеље – изјавио је Предраг Свилар и додао – Веома ми је драго што су наш град по први пут посетили млади рукометаши из Данске. Надам се да ће се њихова сарадња са Рукометним клубом „Адут“ наставити и да ће бити на бази реципроцитета, а ја им желим пријатан боравак у Новом Саду који ће, сигуран сам доживети као место омладине и спорта.

На међународном турниру „До куп“ који је одржан 28. и 29. марта у Дортмунду учествовало је 76 екипа из Немачке, Финске, Данске, Србије и Норвешке. Мушка рукометна селекција освојила је друго, а женска селекција пето место.

Посета 22 ученика седмог разреда Основне школе „Кингосколен“ реализује се у оквиру међународне сарадње са Рукометним клубом „Адут“ и Градским рукометним савезом. Они у периоду од 13. до 17. априла бораве у Новом Саду, где у школи „Прва војвођанска бригада“ похађају наставу и спортске активности. Будући да је Данска позната по рукомету, као националном спорту, планирано је одигравање пријатељске утакмице између ученика из Данске и чланова млађе селекције РК „Адут“.