Tokom prva dva dana EXIT-a (9-10. jula) u Turističko informativne centre Turističke organizacije Grada Novog Sada (na Bulevaru M. Pupina 9 i Jevrejskoj 10) informacije o gradu je dobilo više od 300 stranih turista iz 40 zemalja sa 6 kontinenata.

Petrovaradin

Novi Sad je definitivno na dobrom putu da postane jedna od značajnijih turističkih destinacija na karti Evrope. U prilog tome govori i veliki broj mladih turista koji su tokom jula meseca posetili Novi Sad pre, tokom i trajanja 15. Exit festivala.

Naime, organizatori Exit festivala su objavili da je nakon četiri fantastična dana i noći, u ponedeljak 13. jula u 8 časova ujutro, završena je velika proslava 15. rođendana Exit festivala, kroz čije kapije, od 9. do 12. jula je prošlo oko 190.000 ljudi. U pitanju je rekordna posećenost Exita u ovoj deceniji, dok je u subotu, trećeg dana Exit festivala zabeležena rekordna poset apo danu od 52.000 posetilaca. Veliko interesovanje koje vladalo za drugi po redu Sea Dance festival na Jazu je ispunilo očekivanja, te je oboren još jedan rekord 19. jula, kada je završena cela Exit Avantura.
Tokom prva dva dana EXIT-a (9-10. jula) u Turističko informativne centre Turističke organizacije Grada Novog Sada (na Bulevaru M. Pupina 9 i Jevrejskoj 10) informacije o gradu je dobilo više od 300 stranih turista iz 40 zemalja sa 6 kontinenata. Najveći broj turista je dolazio iz Velike Britanije, Nemačke, Holandije, Italije, Francuske, Turske i drugih zemalja iz regiona i Evrope, dok je zabeležen i značajan broj turista sa drugih kontinenata, pre svega Severne Amerike i Australije.

EXITova publika je u TIC-ove dolazila da se informiše pre svega o osnovim informacijama o gradu – smeštaju, prevozu, bankarskim poslovima, kupovini i ugostiteljskoj ponudi. Pored brošura, vodiča, mapa i razglednica grada, turisti su dobijali informacije o turističkoj ponudi Novog Sada i okoline, kao i konkretne savete kako da iskoriste vreme kombinujući odmor, šetnju, razgledanje grada i degustaciju hrane i pića. I nakon završetka Exita u prostorije Turističko informativne centre Turističke organizacije Grada Novog Sada su nastavili da dolaze strani turisti u značajnom broju što je dokaz da im se dopao Novi Sad, te su mnogi ostali i koji dan duže, kao i da je OPENS Youth Fair – četvrti regionalni sajam omladinskog turizma održan 7. i 8. jula na Trgu Slobode i Katoličkoj porti, zaista postigao rezultat i promovisao Novi Sad i region kao značajnu turističku destinaciju za mlade.
Novi Sad je tradicionalna city break destinacija u koju posećuje iz godine u godinu sve veći broj turista, jer pored Petrovaradinske tvrđave i mnoštva kulturnih sadržaja „Srpska Atina“ pleni i specifičnim šarmom i opuštenim stilom života uz bogatu gastronomsku ponudu na salašima tradicionalnog poljoprivrednog kraja u okolini grada i rečnim čardama na obalama Dunava. Opuštena atmosfera na ovim mestima je upotpunjena tradicionalnim vinom i tamburašima, a izleti u okolini su mogući pre svega do Nacionalnog parka Fruške gore, njegovih izletišta, manastira i vinskih puteva. Posebno treba istaći da je Novi Sad – grad festivala u kome se godišnje održi po 200 manifestacija, kao i da je Novi Sad kandidat za dve prestižne titule – Evropsku prestonicu mladih za 2018. godinu i Evropsku prestonicu kulture za 2021. godinu.