Kantautorka Biljana Obradović Bixy – Simbolika brojeva – punoletstvo bavljenja estradnim poslom, 10 godina kantautorskog rada i 20. numera po redu!!!

 

Biljana Obradović Bixy, koju često zovu i „Neuništiva“, po njenom albumu prvencu za čiju naslovnu numeru je dobila debitantsku nagradu na Festivalu zabavne muzike u Vrnjačkoj banji 2008. godine. Mnogi je pamte i kao devojku koja prati sebe na klaviru ili gitari dok peva.

 

Rođena je u Kraljevu, a više od polovine svoga života provela je u Beogradu, gde je diplomirala na Fakultetu muzičke umetnosti. Estradnim poslom bavi se punih 18 godina, a godinama je radila paralelno kao profesor muzike, studijski muzičar i muzički izvođač. Ove godine proslaviće jubilarnih 10 godina bavljenja javnim kantautorskim radom, a pre nekoliko meseci objavila je i svoj drugi album pod nazivom – „Druga priča“. Dobitnica je nekoliko internacionalnih i domaćih priznanja, peva na 20 svetskih jezika, svira nekoliko instrumenata i komponuje različite muzičke žanrove, kako za sebe, tako i za svoje kolege. Osnivač je izdavačke kuće Bixymusic record label, a poslednjih godina oprobala se i u ulozi izvršnog producenta audio i video produkcije. Neke od njenih zapaženijih kompozicija su: „Neuništiva“, „Srce od čelika“, „Otrov i lek“, „Ceo svet si ti“ i „Rizik“. Snimila je i dve pesme na engleskom jeziku. Bavi se i humanitarnim radom.

 

Biljana trenutno promoviše svoj novi singl „Vagon„, za koji je snimila i spot. Autor teksta je multimedijalni umetnik Nenad Škundrić i voditelj poznate emisije „Ko vam dade termin“, dok je muziku i aranžman sama uradila. Pesmu su posvetili svim žrtvama nasilja, apelujući na humanost i visokomoralnu odgovornost svakog stanovnika naše planete. Takodje, njihova ideja je da ova pesma bude samo inicijalna kapisla za buđenje ljudske svesti o zaštiti i sigurnosti svih građana naše zemlje, kao i veću angažovanost nadležnih institucija. Interesantno je i to da je upravo kompozicija „Vagon“ dvadeseta numera u nizu ove talentovane umetnice, a izdavač je Bixymusic Record Label. Pesma je nagrađena i u Los Anđelesu (Akademia Awards), aprila 2018. godine kao najbolja numera u kategoriji pevač/kantautor. Vredno radi na novim pesmama, kojima će na jesen obradovati publiku.

https://www.theakademia.com/music/PgdGjjtVaskW4MNycLSj.html

 

Pesmu Vagon možete čuti ovde: https://www.youtube.com/watch?v=j9n8H5kiTKM

Više informacija na ovu temu možete pronaći na sajtu: https://www.bixymusic.com/