Jedno od glavnih obeležja Beograda zasigurno predstavlja fenomenalan noćni provod. Splavovi, klubovi, barovi, vinarije i pivnice – svako mesto u gradu se trudi da na poseban način ugosti svakoga, pruži najbolju uslugu i garantuje odlično raspoloženje. Strancima i turistima izlasci ostaju u dugom sećanju, a ni građani Beograda ne poriču isto.

Duž obale reke Save na Novom Beogradu smešteni su splavovi i kafane na vodi, najbolja mesta za noćni provod i nezaboravan izlazak. Tokom letnjih dana na svakom splavu se može uživati na suncu uz osvežavajuća pića, a  tokom noći se provod nastavlja uz različite vrste muzike. 

Obavezne rezervacije i redovi na ulazu samo su neki od pokazatelja sjajnog provoda, koji splavovi nude. Izdvajamo najbolja mesta za noćni provod u ovom delu grada.

1.  Freestyler

Splav “Freestyler” danas je na vrhu liste omiljenih mesta za izlazak za svakoga ko želi nezaboravno veče. Žurke počinju u ponoći i traju do ranih jutarnjih sati. Ovaj splav je poznat po koktelima, igračicama i DJ-u. House, Hip Hop i RnB muzika omiljena je na ovoj lokaciji. 

2. River

“River” je još jedan splav na novobeogradskoj obali reke Save. Poznat je po stalnim gostovanjima popularnih pevača poput Ace Lukasa, Dare Bubamare, Peđe Medenice ili Dejana Matića. Najbolje žurke organizuju sredom i petkom, po čemu je splav i karakterističan. 

 

3. Hot Mess

Ono što razlikuje “Hot Mess” od drugih objekata jeste sopstveni bazen. Preko dana gosti se mogu rashladiti pored bazena, zbog čega se gosti iznova vraćaju. Noćni provod je u rukama domaćih i gostujućih DJ-eva tokom svakog dana u nedelji.

Šta je noćni provod bez smeštaja?

Pažljivo izabrani stanovi u blizini brojnih objekata i najatraktivnijih mesta za noćni provod nalaze se na sve atraktivniji i urbanijim kvartovima u ovom delu grada. Stan na dan Novi Beograd  poseduje raznovrsnu ponudu sadržaja prilagođenih za boravak jedne osobe pa do nekoliko desetina njih.

 

4. Jimmy’s 

Smešten na Ušću Save i Dunava, prema rečima mnogih turista spada u jedan od najlepših beogradskih splavova. Za sve koji rado đuskaju uz ritam narodne i pop muzike dobra atmosfera je sigurna. Kafić na vodi je jedan deo ovoga splava, koji radi 24 sata.

5. Uzbuna

Kafana na vodi “Uzbuna” okuplja obožavatelje kafanskog provoda što stoji i u samom nazivu splava. Karirani stoljnaci i drveni elementi podsetiće svakog gosta na boemski duh i atmosferu.