Prijateljstrvo j najlepša i najteža stvar na svetu. To nije nešto što se uči u školi, ali ako nisi naučio šta je smisao prijateljstva, nisi ništa naučio.Prijatelj je neko ko razume tvoju prošlost, veruje u tvoju budućnost i prihvata te danas onakvim kakav jesi.
Bez sumnje: nije teško umreti za prijatelja kao što je teško naići na prijatelja koji bi zaslužio da čovek za njega umre! Isto tako, nije važno gde ste, već s kim ste.Pravi prijatelj je onaj koji te drži za ruku, a dodiruje tvoje srce.Pravi se prijatelji samo u nevolji poznaju, dok je sve fantastično svako vam je prijatelj.Jezik prijateljstva nisu reči nego značenja.Prijateljstvo kao vrednost je iznad svih drugih vrednosti.
Prijatelj može otići da živi negde daleko, tako daleko da ga možda više nikada nećeš sresti. Pa ipak, on je deo tebe zauvek.
Jedini način da imaš prijatelje jeste da budeš prijatelj.Najviši znak prijateljstva je biti ravan i sa nižim od sebe.Najbolja vrsta prijatelja je ona sa kojom možete sedeti celo veče ne progovorivši ni reči, a kad odlazite osećate se kao da je to bio najbolji razgovor u životu.
Jednog dana ljubav je pitala prijateljstvo: ”Zbog čega si ti tu kad postojim ja?”
A prijateljstvo je odgovorilo: ”Da donosim osmeh tamo gde ti ostavljaš suze”. Kažu da nema čoveka koji je podelio svoju radost s prijateljem a da se nije jos više radovao, kao što nema čoveka koji je podelio svoju tugu s prijateljem , a da nije manje tugovao.
Dragana će nastaviti da piše o važnim životnim vrednostima i podseća nas da one i dalje postoje… www.aboutlifeandfashion.com

Dragana Gligorin+