Preko 30 IT kompanija će se predstaviti i ponuditi poslove na ovogodišnjem ITkonektu (www.it-konekt.com), koji se, treći put za redom, održava 20. i 21. maja u hotelu Crowne Plaza. ITkonekt će okupiti i preko 15 inostranih i domaćih IT predavača na konferenciji, IT organizacije, IT edukativne ustanove, gejming scenu. ITkonekt je prošle godine za dva dana posetilo skoro 3000 IT stručnjaka.Ovo je jedini događaj koji na jednom mestu okuplja celu IT scenu u Srbiji.

Ulaz je besplatan, a prijave su obavezne na sledećem linku. Dovoljno je samo napraviti profil, čime je osiguran ulaz na događaj.

Preko narukvice do novih poslova

Do novih poslova će posetioci dolaziti na potpuno novi, futuristički način – preko narukvice za virtuelno povezivanje. Svaki posetilac će dobiti narukvicu u koju će moći da unese svoj mejl i Facebook profil. Ne samo da će na štandovima osetiti delić atmosfere iz IT kompanija, nego će prislanjanjem narukvice na štand, automatski na mejl dobiti poslove koje kompanija u tom trenutku nudi.

Umesto na klasičan način, posetioci ovogodišnjeg ITkonekta će se i međusobno povezivati – virtuelno, preko narukvice. Umesto da dele vizit karte, oni će uz pomoć narukvice razmenjivati kontakte i automatski se dodavati na Fejsbuku.

Ovakav način povezivanja će sve učiniti bržim i jednostavnijim.

  • Ideja ITkonekta je povezivanje IT scene na jednom mestu. To ne samo da donosi nove poslove, znanje, nego je i ogroman potencijal za networking, povezivanje. Mnogi projekti i nove saradnje su upravo započete na ITkonektu, kažu osnivači i organizatori događaja Milica Nastasić i Milica Radović.

One kažu da neprestano na događaju uvode neke novine, koje prate svetske trendove. To je i razlog zašto svake godine ITkonekt poseti najveći broj ljudi u IT-ju.

Neke od IT kompanija koje će se predstaviti su Microsoft Development Center Serbia, Endava, 3AP, Quantox Technology, Levi9, Symphony, Mozzart, Comtrade, Namics, InterVenture, enjoy.ing, Prodyna, WEBCentric, eFront, Telesign,  i drugi.

IT konferencija za iskusne programere

U okviru ITkonekta, paralelno se tokom dva dana održava se i IT konferencija namenjena senior i intermediate developerima. Poznati svetski IT predavači će pričati o temama kao što su testiranje u PHP-u, Laravel i Docker, Java, Maschine Learning, IoT (Python), kreiranje VR aplikacija i sl. Program i teme konferencije će uskoro biti objavljene, a karta za konferenciju će se naplaćivati.

Raj za gejmere

Na ITkonektu se posetioci uvek dobro zabave, a sa sobom ponesu neko novo iskustvo. Osim druženja sa Dart Vejderom, Dart Maulom i cosplay junacima, oni mogu da igraju zanimljive igrice, provozaju formulu ili električni skuter, dožive neko novo VR iskustvo, probaju kako izgled augmentativna tj. proširena realnost i slično.

Prijave za ITkonekt su već počele. Dovoljno je samo registrovati se i napraviti profil na sledećem linku, a ulaz je besplatan.