Biljana Obradović Bixy, kantautorka iz Beograda, izdala je svoj deseti singl po redu i time kompletirala drugi po redu studijski album pod nazivom „Druga priča„.

Ova umetnica svoju ljubav prema muzici godinama je razvijala na više strana, baveći se istovremeno klasičnom i popularnom muzikom. Komponuje još od najranijeg detinjstva, svira nekoliko muzičkih instrumenata, peva na preko 20 stranih jezika. Nakon što je diplomirala na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, bavila se pedagoškim radom. Paralelno sa tim, posvećuje se komponovanju i studijskom radu, te tako izdaje svoj album prvenac pod nazivom „Neuništiva“ za PGP 2008. godine. Iste godine dobija i nagradu Legat produkcije kao mladi debitant Festivala zabavne muzike u Vrnjačkoj banji. Svoju estradnu karijeru započela je kao „One girl band“ po čemu je vrlo prepoznatljiva.

Najnoviji  singl za koji je snimila i spot nosi naziv „Rizik„. Album će se uskoro naći na svim svetskim muzičkim platformama, a izdavač digitalnog izdanja je Bixymusic, izdavačka kuća ove talentovane umetnice. Inače, Biljana je i dobitnica dva internacionalna priznanja za najbolju pop – fank i pop – rok pesmu 2016. i 2017. godine, koju dodeljuje „Akademia Awards“ u Los Anđelesu.

Njene kompozicije odišu istančanim senzibilitetom, skladnom orkestracijom, ali često donose i mešavinu različitih muzičkih stilova. Sarađuje sa mnogim priznatim muzičarima džez i pop scene, nastupajući često širom Srbije i evropskih zemalja.

Spot za novu pesmu „Rizik“ možete pogledati ovde:

 

Za više informacija posetite web stranicu: https://www.bixymusic.com/